Welpen

Zij zijn tussen 8 en 11 jaar en leven nog een beetje verder in die wereld van bij de kapoenen maar het wordt nu en dan al ietsje serieuzer. Er wordt al eens gepraat over iets actueels of over een maatschappelijk aspect, dit wel op een speelse en leuke manier. Er wordt hen geleerd om naar elkaar te luisteren en om samen te spelen, om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Hiervoor krijgen ze ruimte en kansen om dingen uit te proberen.

Programma Welpen

Zie hier alvast het programma bij de welpen voor het eerste deel van het jaar. De nieuwe welpenleiding (voor jullie nog een raadsel) staat alvast te popelen om eraan te beginnen ik hoop jullie ook?

Zaterdag 9 september: GEEN SCOUTS

Hey hoi liefste welpjes! Dit jaar start de scouts één weekje later dan normaal, want op onze teerbeminde terrein Hoeve Delaere vindt dit weekend een festival plaats: ’t Schippersweekend. Als je eens wil ‘pompen’ met Kraantje Pappie of gewoon even wil losgaan, dan is afkomen de boodschap.

Zaterdag 16 september 2017

Vandaag krijgen jullie de kans om op een menswaardige manier afscheid te nemen van jullie leiding van vorig jaar. Maar niet getreurd: dit jaar staat een veel leukere, grappigere en coolere leidingsploeg klaar om van iedere zaterdag een hoogdag te maken. Scouts van 15u tot 18u.

Zaterdag 23 september 2017 (inschrijvingen van 13u – 14u)

Haal vandaag maar die te korte broek, jeukende pull en T-shirt met die vetvlek op maar uit de kast. Het zal namelijk de laatste keer zijn dat je deze kleren zal aandoen. Want het is weer tijd voor de overgank! Scouts van 14u tot 18u. Tip voor de ouders: voorzie een plastiek zeil of dergelijke om de autozetels te beschermen tegen je vuile bengel.

Zaterdag 30 september: GEEN SCOUTS

Huilt ende jammert want vandaag is er geen scouts. De leiding gaan op planweekend. Dit weekend wordt het volledige jaar tot in de puntjes voorbereid, zodat het een onvergetelijk jaar wordt. Santé!

Zaterdag 7 oktober 2017 (inschrijvingen van 14u – 15u)

Welpen: Wie zijn ze? Wat doen ze? Waar komen ze vandaan? Maar vooral, wat drijft hen? Jullie komen het vandaag allemaal te weten want we spelen kennismakingsspelletjes. Scouts van 15u tot 18.

Zaterdag 14 oktober 2017

Op het einde van deze vergadering zullen we weten welke welp op een onbewoond eiland gedropt kan worden en het zou overleven. We spelen het grote expeditie Robinson-spel. Scouts van 15u tot 18u

Vrijdag 20 oktober: DAG VAN DE JEUGDBEWEGING

Vandaag is het de mooiste dag van het schooljaar. School wordt vandaag net iets leuker dan normaal. Trek jullie scoutsuniform aan en toon dat Scouts Lauwe de beste scouts ter wereld is! #DAGVANDEJEUGDBEWEGING

Zaterdag 21 oktober 2017: VRIENDJESDAG

Neem allemaal een vriendje mee dat nog niet in de scouts zit en ontvang een superlekkere verrassing tijdens de vergadering! Scouts van 15u tot 18u.

Zaterdag 28 oktober tot maandag 30 oktober

Joepie! We mogen alweer op het eerste kamp van het jaar vertrekken. Brief met info volgt later! Maar één ding staat nu al vast: het wordt de max!
 Zaterdag 4 november: GEEN SCOUTS (diacaroni-avond) Vanavond kunnen jullie komen wegdromen bij de foto’s van het groot kamp. Achteraf wordt er overheerlijke macaroni geserveerd. Jummieeeeee!

Zaterdag 11 november 2017

Stof jullie piratenhoed af en maak jullie sabel roestvrij want vandaag spelen we het grote piratenspel. De verschillende piratenclans hebben de oorlog uitgeroepen. Welke clan wordt heerser van de zeven zeeën? Verkleedkledij mag altijd! Scouts van 15u tot 18u.

Zaterdag 18 november 2017: MARSEPEINVERKOOP

Zorg dat jullie uniform er piekfijn uit ziet en wees net geschoren (LOL). Vandaag moeten jullie er immers goed uit zien om zoveel mogelijk marsepein die eigenlijk niemand lust aan te smeren aan Lauwe en omstreken. Op het einde zullen we jullie dan ook belonen met heerlijke warme chocomelk! Scouts van 14u tot 18u.

Vrijdag 24 november 2017

Du pain, du vin et du fromage, kom jullie buikje vullen op onze kaas- en wijnavond. Tot dan lieverdjes!

Zaterdag 25 november 2017

Vandaag komt een droom voor velen onder jullie uit. Jullie transformeren allemaal naar een superheld en nemen de boeven gevangen! Scouts van 15u tot 18u.

Zaterdag 2 december 2017

Joepie, Sinterklaas is terug in het land. Wees allemaal zoet en dan krijgen jullie vast wel wat lekkers! Scouts van 15u tot 18u.

Zaterdag 9 december 2017

Vandaag geen scouts. Je kan ons wel vinden op de kerstmarkt met onze magnifieke stand. Tot ton ééééé.

Zaterdag 16 december 2017

Picasso? Monet? Magritte? Leonardo Da Vinci?  Wie weet staat een van jullie namen straks wel in dit rijtje… Want vandaag gaan we opzoek naar echt artistiek talent. We nemen de borstel, de verf, de schaar en de lijm in de hand en laten ons volledig gaan. Van 15u tot 18u natuurlijk.

Zaterdag 23 december 2017

Geen scouts, wel vakantie! yes, joepie jey! (Zalige Kerst eh gastjes!)

Zaterdag 30 december 2017

Geen scouts, nog steeds vakantie! jey, joepie, yes! (Gelukkig nieuwjaar eh maatjes!)

Veel liefs,
Tot gauw,