Kapoenen

De jongsten van de bende. Vanaf het jaar dat ze 6 worden kunnen kindjes zich aansluiten bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Gewoonlijk vanaf het eerste leerjaar dus. Het is een werking van twee jaar waarin ze zich ten volle kunnen laten gaan aan de hand van de talloze acitviteiten, in een wereld van spel, fantasie, creativiteit en expressie..

Programma Kapoenen

Dag lieve kapoentjes!! 
Na de lange vakantie en het geweldige zomerkamp hopen we dit jaar heel wat nieuwe maar ook oude vriendjes terug te zien! Wees dus zeker niet bang om vriendjes of vriendinnetjes mee te nemen naar onze supermegatoffe vergaderingen en activiteiten!
We verwachten jullie komende zaterdagnamiddagen om samen met ons deze leuke spelletjes te spelen:

Zaterdag 9 september: GEEN SCOUTS

Er is deze week geen scouts en dat is allemaal de schuld van de mensen van het Schippersweekend! Maar niet getreurd, deze mensen organiseren een reuzeleuk festival voor jong en oud en dit op onze speelgronden. De scouts is leuker natuurlijk, maar hier een kijkje komen nemen zal ook voor heel wat plezier kunnen zorgen. En volgende week zijn we gewoon terug!

Zaterdag 16 september 15u-18u: afscheid oud-leiding

Vandaag krijgen jullie voor de allerlaatste keer leiding van Janne, Wieze, Mira, Leila en Victor. We houden dus een reuzeleuk afscheidsfeestje zodat jullie de leukste kapoenenleiding nooit zullen vergeten. Hierna staat er een nieuwe leidingsploeg voor jullie klaar die het vast en zeker (bijna) even goed zal doen als ons!

Zaterdag 23 september 14u-18u: overganck! (inschrijvingen van 14u – 18u)

Deze middag worden jullie gedoopt tot echte kapoentjes! Trek dus alvast je vuilste kleren aan want het zal er vandaag niet al te proper aan toegaan. Bewijs dat jij een echte stoere kapoen bent die voor niets of niemand bang is! Als beloning wacht jullie een jaar vol plezier met een nieuwe leidingsploeg die ook vandaag bekend wordt gemaakt.

Zaterdag 30 september: GEEN SCOUTS

Dit weekend is de leiding allemaal samen weg op planweekend. Zo’n scoutsjaar vergt natuurlijk heel wat voorbereiding om jullie het leukste jaar ooit te bezorgen. Jullie zullen ons dit weekend helaas dus moeten missen maar volgende week zijn we terug met heel wat spelletjes voor jullie! Wij staan alvast te popelen voor de eerste échte vergadering, tot dan!

Zaterdag 7 oktober 15u – 18u: kennismakingsspelletjes (inschrijvingen van 14u -15u)

Joepieee de eerste middag met jullie megasupercoole nieuwe leiding!! Vandaag spelen we leuke spelletjes om kennis te maken met elkaar en om jullie nieuwe leiding beter te leren kennen. Natuurlijk verwelkomen we ook de eerste jaar kapoentjes en sluiten we alvast een goeie vriendschap zodat het een onvergetelijk jaar wordt!

Zaterdag 14 oktober 15u – 18u: fotozoektocht

Waar zitten de goede speurneuzen onder ons, want je team zal je zeker en vast nodig hebben tijdens de fotozoektocht vandaag!! Komen is de boodschap!

Vrijdag 20 oktober: DAG VAN DE JEUGDBEWEGING

Wij zijn super trots dat wij scouties zijn en dat mag iedereen zien! Trek maar jullie scoutsuniform aan om naar school te gaan en laat vandaag de chiro en de ksa maar eens een poepie ruiken!

Zaterdag 21 oktober: scouts van 15u – 18u: VRIENDJESDAG

Vandaag spelen we een levensecht STRATEGO-spel met jullie! Wie verslaat wie? Ben je vliegensvlug en kan je je groep helpen naar de overwinning? Kom maar af en toon ons je beste tactiek in dit supercoole spel! PS. Het is vandaag VRIENDJESDAG: pak je beste vriendje of vriendinnetje mee naar de scouts en ontvang een verrassing!!!

Zaterdag 28 oktober tot maandag 30 oktober: HERFSTKAMP

Tijd om jullie valiezen te maken want we vertrekken voor het eerst op KAMP dit weekend! Dit betekent drie volle dagen scoutsplezier met jullie kapoenenvriendjes en leiding! Schrijf je zeker in voor dit supertoffe weekend, info volgt nog via een briefje.


Zaterdag 4 november: GEEN SCOUTS (diacaroni-avond!)

Helaas is er geen scouts vandaag, maar vanavond steken we ons buikje vol met lekkere macaroni en halen we samen leuke herinneringen naar boven van jullie fantastisch kamp! Brief volgt nog!Zaterdag 11 november: scouts van 15u – 18u

SOLDIERS OF LOVE -tututututu- VUUR LIEFDE AF -tututututu- GEEN OORLOG MEER, ALLE WAPENS NEEEEEER! 
Het is vandaag maar liefst 100 jaar geleden dat onze voorvaderen die eerste hele grote oorlog daar stopten en dat moeten we vieren. Daarom spelen we het grote vredesspel met jullie!

Zaterdag 18 november: scouts van 14u -18u: MARSEPEINVERKOOP

Haal die lieve gezichtjes en koddige glimlachjes maar boven want vandaag gaan we van deur tot deur om lekkere marsepein te verkopen! Laat die mevrouw in het deurgat smelten voor jullie schattigheid en smeer ze vooral zo veel mogelijk pakjes aan. Ouders en familie mogen er ook altijd kopen natuurlijk! (zie formulier achteraan dit boekje )

Vrijdag 24 november: KAAS- EN WIJNAVOND


Du pain, du vin et du boursin. Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we vanavond onze kaas- en wijnavond, kom gerust eens af want het wordt super gezellig. Breng gerust al jullie vrienden, vriendinnen, familie... mee, want: hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Zaterdag 2 december: scouts 15u-18u


Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint.. Ja hoor lieve kindjes je hebt het vast al gehoord, hij is terug in het land! In zijn drukke agenda heeft hij even tijd kunnen maken om naar de scouts te komen. We kunnen hem natuurlijk niet met lege handen ontvangen, daarom gaan we vandaag iets knutselen voor de Sint.

Zaterdag 9 december: GEEN SCOUTS (kerstmarkt)


Jammergenoeg is er vandaag geen scouts waaaaaant het is kerstmarkt hier in Lauwe. Kom ons gerust eens een bezoekje brengen aan ons standje. We zullen jullie en jullie ouders met open armen ontvangen!

Zaterdag 16 december: scouts van 15u-18u


Jingle bells, jingle bells, jingle all the way!
Sinterklaas is nog maar juist vertrokken met zijn stoomboot naar Spanje en de kerstman staat al voor de deur! Daarom geven we vandaag een super groot kerstfeest! Trek jullie leukste kerstoutfit aan en vergeet je cadeautje niet!

zaterdag 23 december: GEEN SCOUTS (kerstvakantie)


Ho-ho-ho Merry Christmas kapoentjes van scouts Lauwe! Binnen 2 dagen is het zover en vieren jullie Kerstmis thuis! Voor ons is jammer genoeg de studie tijd aangebroken en daarom is er geen scouts vandaag. Blijf niet in je luie zetel zitten maar help mama met het kerstdiner of steek een handje toe bij papa om de laatste slingers in de kerstboom te hangen! 
Prettig kerstfeest!zaterdag 30 december: GEEN SCOUTS (kerstvakantie)


Sorry lieve kapoentjes, vandaag kunnen wij helaas geen leiding geven 
Wees niet getreurd! De kerstvakantie is nog lang niet gedaan, jullie hebben dus nog super veel tijd om sneeuwmannen te maken! 
Wij wensen jullie alvast een gelukkig nieuwjaar!

En verlangen jullie al??? Wij alvast wel! We maken er samen een keitof jaar van!
Vele lieve groetjes van jullie NIEUWE leiding!