Kapoenen

De jongsten van de bende. Vanaf het jaar dat ze 6 worden kunnen kindjes zich aansluiten bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Gewoonlijk vanaf het eerste leerjaar dus. Het is een werking van twee jaar waarin ze zich ten volle kunnen laten gaan aan de hand van de talloze acitviteiten, in een wereld van spel, fantasie, creativiteit en expressie..

Programma Kapoenen

Dag allemaal!! Hopelijk hebben jullie een prettig Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar (met veeel vuurwerk) achter de rug. Wij staan klaar voor een 2018 vol pret en plezier met de kapoenenbende! Lees hieronder wat we allemaal voor jullie in petto hebben dit semester: weer vele leuke spellen, de KAPOENENDAG (waar we samen spelen met ALLE kapoenen uit de streek) en met als knallende afsluiter het PAASKAMP, om de scoutservaring compleet te maken! Hopelijk hebben jullie er net zoveel zin in als wij!! GROETJES, jullie favoriete leiding Janne, Victor, Aäron, Marie en Thibault

Zaterdag 6 januari 15u -18u: nieuwjaarsfeestje

Ook bij de scouts willen we het nieuwe jaar feestelijk inzetten dus bieden we jullie een memorabel nieuwjaarsfeestje aan. Verwacht jullie dus alvast aan een sfeervol kapoenenlokaal waar we met z’n allen een groots feest zullen bouwen. Jullie worden uiteraard ook rijkelijk voorzien van de beste champagne en de lekkerste hapjes om je vingers bij af te likken. En alsof dit alles nog niet genoeg zou zijn zal onze eigen DJ Bollen er tot slot voor zorgen dat je je beste dancemoves zal kunnen bovenhalen. Een niet te missen feestje dus, tot dan!

Zaterdag 13 januari 15u-18u: kookvergadering

Vandaag zal de leiding te weten komen wie van jullie het best overweg kan met de potten en pannen, jawel: we gaan koken! Jullie mogen ons verrassen met de beste culinaire hoogstandjes en wij zullen als echte fijnproevers te werk gaan om één van jullie tot de nieuwe Peter Goossens te bekronen. Tot vanmiddag!

Zaterdag 20 januari 15u – 18u: reis rond de wereld

Als echte scouties verkennen wij natuurlijk maar al te graag onbekend terrein. Onze wereldbol heeft ons zoveel moois te bieden en wij zullen ervoor zorgen dat deze grote bol een stukje kleiner zal beginnen lijken voor jullie. Strik je wandelschoenen maar strak vast want wij gaan op wereldreis!

Zaterdag 27 januari 15u-18u: kapoenenquiz

Dag kapoentjes, vandaag zullen we eens kijken wie de slimmeriken onder ons zijn, we spelen namelijk ‘de grote kapoenquiz’. Zorg dus dat je goed uitgeslapen bent zodat je razendsnel een goed antwoord kan geven op de vragen. Bereid je alvast wat voor!

Zaterdag 3 februari 15u-18u:olympische winterspelen

Vandaag zullen we het wat sportiever aan doen, het zijn namelijk de olympische winterspelen. Maak jullie ouders en jullie vaderland trots door een gouden, zilveren of bronzen medaille mee te nemen naar huis. Zet dus maar allemaal jullie beste beentje voor en dat de beste mogen winnen!!

Zaterdag 10 februari 15u-18u: boer zoekt vrouw

Iedere man heeft wel een vrouwtje nodig, ja hoor, ook de boeren, daarom spelen we vandaag BOER ZOEKT VROUW. Dus liefste kapoentjes haal maar allemaal jullie charmes naar boven om het andere geslacht op de perfecte manier te verleiden. #loveisintheair

Zaterdag 17 februari: GEEN SCOUTS (leidingsweekend)

Vandaag is er helaas geen scouts, want de leiding is op weekend om vanaf volgende week weer megaleuke spelletjes te kunnen spelen met jullie. We missen jullie nu al, tot dan!

Zaterdag 24 februari 15u-18u: go IV spel

Wie van jullie is de grootste avonturier, houdt van spanning en is voor niets bang? Dat komen we vandaag te weten in het enige échte "GO IV" spel.

Zaterdag 3 maart 15u-18u: kunstenaarsspel

Vandaag mogen jullie je even inleven in het leven van Monet, Da Vinci en Magritte! Ja, jullie horen het goed... Vandaag spelen we het grote kunstenaarspel. Wie zal winnen en wie zal met zijn kunsten doorbreken?

Zaterdag 10 maart: GEEN SCOUTS (brainstorm fuif)

Vandaag heeft de leiding het erg druk met het opzetten van onze jaarlijkse fuif, geen scouts dus voor jullie, sorry!! Nog enkele jaartjes wachten en dan zijn jullie echter meeeer dan welkom op deze megafuif!

Zaterdag 17 maart: scouts van 15u-18u, KAPOENENDAG

We trekken er met ’n allen op uit om kapoentjes uit de hele omgeving (westhoek) te leren kennen en samen spelletjes te spelen! Kom allemaal mee om te tonen dat we de tofste kapoenenbende zijn!!! Voor de ouders: de kapoenendag is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Gouw (organisatie binnen scouts & gidsen Vlaanderen). Dit is een hele dag vol activiteiten waar alle scoutsgroepen uit Zuid-West Vlaanderen aan kunnen deelnemen. Meer details volgen nog per mail en per brief!

Zaterdag 24 maart: GEEN SCOUTS (teambuilding-activiteit)

Jammer oh jammer, vandaag mogen we geen spellen spelen met jullie maar moeten we met de andere leiding op uitstap! Om onze hechte leidingsbende nóg hechter te maken, maar we zullen jullie toch wel missen hoor. Tot volgende week!!

Zaterdag 31 maart 15u-18u: schattenjacht

Piet Piraat of Jack Sparrow? In elk geval: "Wie zoekt die vindt de schat!" Trek jullie leukste piratenoutfit aan en wij zorgen alvast dat er een schat verborgen zit.

Zaterdag 7 april: geen scouts (paasvakantie)

Gezien jullie allemaal zeer druk aan het zoeken zijn naar paaseieren overal verstopt in de tuin is er helaas geen scouts. Zalig Pasen!

Vrijdag 13 april tem 15 april: PAASKAMP

Steek jullie rugzak maar vol met eieren en een paashaas, want we trekken gedurende 3 dagen op PAASKAMP!!! Samen met jullie vriendjes en leiding wordt het een onvergetelijke paasvakantie. Schrijf je zeker en vast in!