Jonggivers

Hier gaan we verder dan het spel. Ze verkennen de natuur, leren bepaalde technieken aan om bv. hun eigen potje te koken, om een tafel in elkaar te steken met wat touw en een paar balken(=sjorren), zelf de handen uit de mouwen steken,…. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Programma JongverkennersZaterdag 6 januari: 18u - 21u

Joepie!!! Gelukkig nieuwjaar!!! Hopelijk zijn jullie na al die feestdagen nog niet uitgefeest. Wij hebben namelijk nog een fameuze nieuwjaarsdrink in petto. Daarbovenop bereiden we ook zelf nog een feestelijke maaltijd. DRESSCODE: CASUAL CHIC

Zaterdag 13 januari : 18u – 21u

Vanavond doen we het eens op het gemak en kruipen we allemaal lekker dicht onder de wol op deze koude avond om een film te checken! Neem allemaal films zodat we kunnen kiezen uit een uitgebreid assortiment. Tot dan!

Zaterdag 20 januari: 18u - 21u

Deze week houden jullie zich het best bezig met het lezen van vele encyclopedieën en kranten, want vandaag leggen we jullie algemene kennis op de rooster. We spelen een spel vanavond!!! Het bekende ‘De Slimste Jongverkenner ter wereld’.

zaterdag 27 januari: 18u - 21u

Jullie mogen deze vergadering UITZONDERLIJK jullie uniform thuislaten. Trek vanavond je beste pak/ kleedje aan! Om binnen te geraken in het casino hebben jullie een wachtwoord nodig. Hopelijk kan je deze rebus oplossen! Wachtwoord:

Zaterdag 3 februari: 18u - 21u

Er is een moord gebeurd in Hoeve Delaere... WIE heeft leider Cédric vermoord? Was het misschien iemand van jullie... Gebeurde het in de lokalen, de toiletten..? En met welk wapen? Help ons deze zaak op te lossen... DE TIJD TIKT

zaterdag 10 februari: 15u - 18u

Dag lieve tortelduifjes! Binnenkort is het Valentijn en dit kunnen we natuurlijk niet zomaar laten voorbijgaan! Wie zijn onze romantische zielen ? Dit komen we vandaag te weten in het grote Valentijnspel!

Zaterdag 17 februari: Geen scouts

Dag liefste jongverkennertjes. Vandaag helaas geen scouts. De leiding is namelijk op leidingsweekend. Hier toch nog een rebus om jullie bezig te houden.

zaterdag 24 februari 15u - 18u: het grote léon spel

HOERA HOERA! Vandaag is leider Léon jarig, hij wordt zomaar even 22 jaar! Zorg maar allemaal dat jullie een cadeautje meehebben want vandaag spelen we het grote ‘Léon is jarig spel’.

Zaterdag 3 maart 15u - 18u: fotozoektocht

Train maar allemaal op jullie visueel geheugen want jullie zullen dit vandaag goed kunnen gebruiken. De details zullen belangrijk zijn. We blijven niet enkel in Lauwe, maar zoeken onbekende oorden op. Neem dus allemaal jullie fiets mee naar de scouts.

zaterdag 10 maart: Geen scouts

Vandaag is er geen scouts. Onze jaarlijkse leidingsfuif ‘BRAINSTORM’ staat vandaag namelijk op het programma. De leiding zal het zeer druk hebben met de voorbereidingen, waardoor we jullie spijtig genoeg niet kunnen entertainen deze middag. Maar niet getreurd, ’s avonds zijn jullie zeker welkom!

zaterdag 17 maart: 15u - 18u

We gaan naar de L.A.R. met de verkenners en proberen met zoveel mogelijk geld terug te keren naar huis. Wie zal de nieuwe Pablo Escobar zijn?

zaterdag 24 maart: Geen scouts

Vandaag is er geen scouts omdat de leiding op team building is.

zaterdag 7 tem 8 april: Gamelle

Dit weekend gaan we met de jongverkenners op kamp met de gouw. Er zullen tal van activiteiten zijn waarbij scouts Lauwe de overwinnaar zal zijn. Brief volgt nog!

vrijdag 13 tem zondag 15 april: PAASKAMP

De paashaas is langs geweest en we mogen eitjes zoeken op paaskamp, joepie! We hopen dat iedereen massaal meegaat!! Brief volgt nog.