Jonggivers

Hier gaan we verder dan het spel. Ze verkennen de natuur, leren bepaalde technieken aan om bv. hun eigen potje te koken, om een tafel in elkaar te steken met wat touw en een paar balken(=sjorren), zelf de handen uit de mouwen steken,…. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Programma Jongverkenners

Dag beste jongverkenners! Joepie, het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur. Wij – de nieuwe leiding – zien het alvast superhard zitten. Naast de gewone vergaderingen, hopen we jullie ook te zien op de dia-avond en op de kaas- en wijnavond. Moesten jullie vriendjes of vriendinnetjes hebben die graag eens zouden komen proberen neem ze zeker allemaal mee. Tot dan!

9 sept: GEEN SCOUTS (wegens schippersweekend op ons terrein)

Vandaag is er jammer genoeg geen scouts omdat Schippersweekend plaatsvindt op hoeve Delaere en omdat wij zo lief zijn om onze lokalen open te stellen als backstage voor al de artiesten. Kom gerust eens langs!

16 sept: 15u - 18u AFSCHEIDSVERGADERING

Op deze mooie zaterdag moeten jullie helaas afscheid nemen van jullie vorige leiding. Gelukkig krijgen jullie weer een superleuke leiding ploeg in de plaats! We verwelkomen ook de nieuwe leden!

23 sept: 14u - 18u OVERGANG

( inschrijvingen van 13u tot 14u)

Doe allemaal kleren aan die vuil mogen worden, want zoals de traditie het wil, moeten jullie tonen dat jullie echte scouties zijn. We verwachten iedereen!!!

29 - 30 - 1 sept/okt: planweekend = GEEN SCOUTS

Dit weekend is er spijtig genoeg geen scouts. De leiding is volop bezig het scoutsjaar voor te bereiden.

7 okt: 15u - 18u - Kennismaking met NIEUWE LEIDING (inschrijvingen 14u tot 15u)

Om elkaar wat beter te leren kennen, spelen we vandaag een groot kennismakingsspel in de vorm van een fotozoektocht. Tot dan!

14 okt: 15u - 18u SCOUTS

sjortechnieken aanleren.
Zodat jullie op kamp een mooie keuken en living kunnen sjorren, zullen we vandaag nog even jullie sjortechniek op de proef stellen.

vrijdag 20 okt

DAG VAN DE JEUGDBEWEGING

Doe vandaag allemaal jullie uniform aan om naar school te gaan want vandaag is het dag van de jeugdbeweging! Maak ons trots!

21 okt: 15u-18u SCOUTSstadsspel (+ VRIENDJESDAG)

Vandaag gaan we Kortrijk onveilig maken. Neem allemaal jullie fiets mee. Afspraak stipt om 15u! PS het is vriendjesdag: pak allemaal je beste vriend en/of vriendin mee en ontvang een verrassing!

28 - 29 - 30 okt: HERFSTKAMP

Dit weekend gaan we op herfstkamp. Verdere informatie volgt nog!

4 nov: dia-avond = GEEN SCOUTS

Wij hebben goed en slecht nieuws! Eerst het slechte nieuws natuurlijk! Er is geen scouts deze zaterdag . MAAAAAR nu het goede nieuws! Het is diacaroni-avond. Kom dus allemaal ‘s avonds macaroni eten en dia’s bekijken van het kamp om het nog eens te herbeleven.

11 nov: 15u-18u SCOUTS: maffiaspel

Er komt vandaag een grote lading geld binnen in de LAR van de godfather. Of jullie erin slagen om de criminelen te pakken te krijgen, zullen we dan wel nog eens zien.

18 nov: 14u – 18u SCOUTS: MARSEPEINVERKOOP

Joepie, marsepeinverkoop! Haal jullie tandpasta-smile en verkooptechnieken boven om geld te verzamelen en zo de scoutskas te spijzen.

vrijdag 24 nov: KAAS- EN WIJNAVOND

Ce soir c’est du vin, du pain et du boursin! Allez les gaz! Venez venez!

25 nov: 15u - 18u SCOUTS

Vandaag spelen we een gezelschapsspel. Omdat we vrijgevig zijn, krijgen jullie een bonus om te beginnen indien jullie kunnen raden welk spel we spelen.

2 dec: 15u - 18u SCOUTS: SINTERKLAAS

Vandaag komt sinterklaas op bezoek. Hopelijk zijn jullie niet stout geweest, anders vliegen jullie de zak in!

9 dec: geen scouts = KERSTMARKT

Deze avond kunnen jullie komen naar het gezelligste kraampje van de hele kerstmarkt, namelijk deze van scouts Lauwe natuurlijk.

16 dec: 15u - 18u SCOUTS: kerstfeestje!!!

Trek maar jullie avondkledij en dansschoenen aan, want vanavond is het een vette party!

23 dec: geen scouts KERSTVAKANTIE

30 dec: geen scouts KERSTVAKANTIE

Hier alvast al een tip van wie wij zijn: Groetjes 45, 43, 42 (als het grote maten zijn en 43 als het kleine maten zijn) en 37.